Támogatás

TámogatásMit jelent az SSL tanusítvány?

Angolul, az SSL rövidítés jelentése Secured Sockets Layer. Röviden, az SSL egy olyan tanusívány, ami arra szólgál, hogy az információt tároló hosting-server és a honlapot látogató felhasználó böngészóje közötti kapcsolatot titkosítsa. Ez a titkosított kapcsolat lehetőséget ad a személyes adatokhoz való biztonságos hozzáféréshez anélkül, hogy ez harmadik személy tudomására jusson. Az SSL technológiát honlapok milliói alkalmazzák, ezzel biztosítva vásárlóik pénzügyi tranzakcióinak védelmét.


Hogyan jelzi a böngésző?

Az SSL-el biztosított webhely címek https:// kezdetűek. A böngésző jelzi a biztonságos oldalakat egy lakat ikonnal az állapotsorban. A modern böngészők megjelenítik a lakat ikont a címsorban és ez a sor különböző színnel árnyalt (zöld teljesen megbízható, sárga vagy narancssárga részlegesen megbízható [pl a tanúsítvány egy másik domain névhez volt kiállítva], piros nem megbízható tanúsítvány). A szabványos port a HTTPS / SSL kommunikációhoz a 443-as, a szabványos HTTP port a 80-as.
Hogyan néz ki egy nem biztonságos kapcsolat? Kattintson ide!


Miért használjon SSL tanúsítványt?

A szerverre telepített SSL tanúsítvány feladata az adatátvitel "lehallgatás" elleni bebiztosítása és a szerver valódiságának megerősítése - a weboldalak üzemeltetőinek jóváhagyása. SSL tanúsítványt mindenkinek használnia kellene, aki internetes oldalak segítségével bizalmas információkat (személyes adatok, jelszavak, bankkártyák számai, ...) gyűjt, ha bizalmas információk megtekintését teszi lehetővé weboldalak vagy alkalmazások segítségével (különböző ügyintézések, ahol a bejelentkezéshez jelszó megadása szükséges), és mindenki más, aki az oldala látogatói/ügyfelei számára szeretne adatokat szolgáltatni. Azt lehet mondani, hogy mindenkinek SSL tanúsítványt kellene biztosítania a saját projektjéhez, akinek érdekében áll az információ védelme, mely a felhasználó böngészője és a szerver között áramlik, hogy a hackerek és egyéb online csalók ellen védve legyen. Bármilyen weboldal esetén, mely jelszó beadása után hozzáférést kér természetes kellene, hogy legyen a szerver bebiztosítása SSL tanúsítvánnyal.